{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gračanica dobija Turistički informativni centar

S
21.1.2008. u 12:27
0
0
Gračanica dobija Turistički informativni centar
0
Gračanica dobija Turistički informativni centar
Uspješna, plodna i duga saradnja Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Općine Gračanica krunisana je postizanjem kvalitetnog dogovora o otvaranju Turističkog informativnog centra u ovom gradu. Gračanica je na ovaj način postala prva općina u TK u kojoj je realizirana ova ideja.
Prema dogovoru postignutom na obostrano zadovoljstvo, Općina Gračanica će obezbijediti prostor i regulisati uslove i način njegovog zakupa, a Turistička zajednica je preuzela obavezu opremanja u skladu sa namjenama.

U adekvatnom prostoru stare medrese Turistička zajednica će instalirati multimedijalnu prezentaciju turističkih kapaciteta Gračanice, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, uz poseban segment – izložba vezenih i keranih ručnih radova sa tradicionalnim motivima Gračanice i okoline u izradi žena iz udružanja Gračaničke kere.

Realizacija projekta otvaranja Turističkih informativnih centara u općinama Tuzlanskog kantona na ovaj način je pokazala kako se vrijedne stvari postižu obostranim razumijevanjem dvije strane, u ovom slučaju Općine Gračanica i Turističke zajednice, koje će dobiti svaka na svoj način zadovoljenje interesa.

U nastojanju da se instaliraju turistički informativni centri u Gradačcu i Tuzli u Turističkoj zajednici TK-a očekuju pozitivan stav od prvih ljudi ovih općina u konačnoj finalizaciji značajnog projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: