"Jer Hrvatska zna"
145

Grabar-Kitarović predstavila izborni program: Moramo ostvariti jednakopravnost Hrvata u BiH

A. D.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Aktuelna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Zagrebu predstavila svoj izborni program pod sloganom "Jer Hrvatska zna" kojim ide u utrku za drugi mandat na Pantovčaku.

Hrvatska je, kaže, prije pet godina bila u ekonomskoj i moralnoj krizi. Vladao je pesimizam, bilo je to stanje apatije, rekla je Grabar-Kitarović.

Govoreći o nekim segmentima svog dosadašnjeg mandata spomenula je inicijativu tri mora. Dodala je da je “Hrvatsku pozicionirala u srednju Europu i na Mediteran kamo ona oduvijek i pripada”.

"Svijet u kojem živimo sve je nesigurniji. Prije svega, zagovarat ću provedbu aktivne populacijske politike jer demografija leži u srcu sigurnosti. Ustrajat ću u osnaživanju vojske i policije", rekla je Grabar-Kitarović.

"Ulaganja u odbranu nikad nisam smatrala troškom, nego ulaganjem", dodala je.

Među brojnim aktivnostima koje je poduzela, kako je istaknula je i zalaganje za hrvatske građane u inostranstvu, a posebno za Hrvate u BiH.

"U periodu pred nama moramo potpuno ostvariti prava Hrvata iz BiH kao njenog konstitutivnog naroda, kazala je", navela je ona.

Program “Hrvatska zna i mora bolje” sastoji se od sedam tačaka: razvoj, identitet, odlučnost, pravednost, demokratija, sigurnost i optimizam.