BiH
6

GP Maljevac van funkcije: Kvar na sistemu sa hrvatske strane

Piše: M. Ć.
Zbog tehničkog kvara, od 16:00 sati onemogućen je promet za sva vozila na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša - Maljevac, zbog čega su građani primorani na čekanje u velikim kolonama i gužvama, potvrđeno je za Klix.ba u Graničnoj policiji BiH.

"Zbog pada informacionog sistema granične kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, danas od 15:40 sati zatvoren je za sve vrste prometa Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša - Maljevac, sve do uspostave ovog sistema.Granična policija BiH trenutno vrši preusmjeravanje prometa na druge prijelaze, s tim da je veoma bitno reći da u neposrednoj blizini ovog Međunarodnog graničnog prijelaza ne postoji drugi, osim GP Izačić, koji je, opet, značajno udaljen od Velike Kladuše", istakla je za Klix.ba Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH.

Dujković je napomenula da će Granična policija obavijestiti javnost o uspostavljanju prometa na GP Velika Kladuša - Maljevac, čim dobije informaciju od MUP-a Republike Hrvatske o eventualnom otklanjanju kvara na sistemu.

I Hrvatski autoklub (HAK) obavijestio je članstvo da je zbog tehničkih problema za sav promet zatvoren GP Maljevac te da se korisnici upućuju na korištenje prijelaza Ličko Petrovo Selo.

Podsjećamo da su kvarovi na ovom graničnom prelazu veoma česta pojava, a posljednji je zabilježen polovinom januara ove godine, no srećom brzo je uklonjen.