BiH
0

GP BiH: Uhapšena dva državljanina Turske i dva državljanina BiH

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mješovita patrola službenika Jedinice granične policije Doljani i Postaje granične policije Metković u subotu je oko 21 sat spriječila dva strana državljanina da ilegalno prijeđu državnu granicu prema Republici Hrvatskoj.

Strani državljani, muška i ženska osoba bez putnih i identifikacijskih dokumenata, otkriveni su u graničnom pojasu na području Čapljine, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Osobe su sprovedene u sjedište JGP Doljani gdje je dodatnim provjerama utvrđeno da je riječ o državljanima Republike Turske. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu osobama su uručeni prekršajni nalozi nakon čega su, uz prijedlog za protjerivanje stranaca s teritorije BiH, predani Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Hum su u subotu lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, Ž. Ž. (1976.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sanski Most zbog kaznenog djela "omogućavanja uživanja opojnih droga". Osoba je kontrolirana na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. Ž. Ž. je predan službenicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Policijski službenici Jedinice granične policije Kamensko su u subotu, prilikom ulaza u BiH na MGP Kamensko, lišili slobode državljanina BiH, P. S. (1982.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim FMUP raspisao potragu zbog kaznenog djela "lakša tjelesna povreda". Osoba je predana službenicima Sudske policije Livanjskog kantona.