{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GP BiH: Na graničnim prijelazima uhapšeno sedam osoba

F
6.4.2015. u 12:01
0
5
GP BiH: Na graničnim prijelazima uhapšeno sedam osoba
0
GP BiH: Na graničnim prijelazima uhapšeno sedam osoba
Pripadnici Granične policije BiH tokom vikenda prilikom prelaska državne granice lišili su slobode sedam osoba za kojima su nadležna tijela raspisala potrage.
Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik u nedjelju su na MGP Bratunac lišili slobode dva državljana BiH: O. Đ. (1974.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela "zloupotreba ovlaštenja u privredi“ i S. M. (1980.) jer je za njim MUP RS raspisao potragu zbog krivičnog djela "izazivanje opšte opasnosti“, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 4. aprila, na istom graničnom prijelazu, S. A. (1988.) je lišen slobode jer je za njim MUP RS raspisao potragu zbog krivičnog djela "utaja“.

Policijski službenici Jedinice granične policije Izačić u subotu su na MGP Izačić lišili slobode državljanina Slovenije, F. S. (1980.) nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim MUP Unsko-sanskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti“ i H. A. (1985.) po potrazi F MUP zbog krivičnog djela "krađa".

Policijski službenici Jedinice granične policije Kamensko u nedjelju su na MGP Kamensko lišili slobode državljanina Hrvatske, B. M. (1979.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Livno zbog krivičnog djela "teška krađa“.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo službenici JGP Aerodrom Sarajevo na letu iz Beograda prilikom pasoške kontrole lišili su slobode državljanina Srbije, K. J. (1995.) jer ga je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela "učestvovanje u tuči“.

Pripadnici Granične policije BiH su navedene osobe lišene slobode predali nadležnim tijelima na daljnje postupanje, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: