Osudio ponašanje policije
83

Govedarica traži da sve osobe koje su danas uhapšene u Banjoj Luci budu puštene na slobodu

SRNA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica zatražio je da nadležni puste na slobodu sve koji su danas privedeni u Banjoj Luci.

"Postavljamo samo jedno pitanje - čija je to danas bezbjednost ugrožena i čiju je bezbjednost Davor Dragičević ugrozio proteklih dana", upitao je Govedarica u Brčkom nakon posjete Opštinskom odboru SDS-a u distriktu Brčko.

Govedarica kaže da umjesto da Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Tužilaštvom nadležnim u Republici Srpskoj rasvijetli, kako kaže, slučaj ubistva Davida Dragičevića, danas je u Banjoj Luci "pritisak na grupu 'Pravda za Davida' i sve ljude koji traže istinu i pravdu".

On je osudio "ponašanje nadležnih organa prema porodici Davora Dragičevića".

"Ovo je čin institucionalnog djelovanja, kako se treba obračunati sa ljudima koji traže samo jedno - istinu o ubistvu banjalučkog studenta i pravdu za sve građane Republike Srpske, a prvenstveno za porodicu koju je ova tragedija zadesila", smatra Govedarica.

On je naveo da prekida posjetu brčanskom odboru SDS-a i da se vraća u Banju Luku da bi podržao ljude koji traže pravdu, dodajući da će se pridružiti građanima Banje Luke i Republike Srpske koji danas protestuju.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno je da je danas slobode lišen D.D. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Privođenje je uslijedilo nakon što se nije odazvao u vrijeme kada je u skladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči, navedeno je u saopštenju.

U banjalučkoj Policijskoj upravi rekli su i da su neka lica dovedena u službene prostorije jer su počinila prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju.