Planovi za 2018.
1

Govedarica: SDS će s koalicionim partnerima donijeti promjene

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik SDS Vukota Govedarica vjeruje da će 2018. godina biti godina promjena, koje će donijeti SDS s koalicionim partnerima.

Govedarica je poručio da Republika Srpska mora biti mjesto jednakih mogućnosti, gdje će ljudi živjeti dostojanstveno i neće biti potrebe za raznim političkim uticajima da bi ostvarili svoju budućnost.

"Optimista sam i na bazi toga gajim nadu da će RS uspjeti da se izbori sa svim problemima i da će omogućiti dostojanstvo, perspektivu i bolju budućnost svim građanima", rekao je Govedarica na svečanom prijemu za novinare.

On je dodao da SDS to može omogućiti i da će dostojanstveno izaći pred građane na izbore naredne godine.

Govedarica je ocijenio da je ova stranka u prvoj polovini godine imala težak unutarstranački proces, te poželio uspješan rad onima koji su u tom procesu napustili SDS.

On je konstatovao da su ministri iz ove stranke u Vijeću ministarsta imali uspješan rad - Mirko Šarović kada je riječ o poboljšanju uslova izvoza, a Dragan Mektić kada je riječ o borbi protiv određenih anomalija u institucijama, posebno pravosudnim, i kada je riječ o omogućavanju uslova za skidanje BiH sa sive liste Svjetske organizacije za sprečavanje pranja novca i finansiranja borbe protiv terorizma.

Govedarica je čestitao građanima Republike Srpske predstojeće praznike, te najavio da će "dostojanstveno i ponosno predstavljati SDS na obilježavanju Dana Republike Srpske, čemu bi, kako smatra, trebalo da budu pozvani i predstavnici Oružanih snaga BiH iz RS".