BiH
0

Govedarica: Mihajlica samo konstatovao stanje u MUP-u RS-a i "specijali"

FENA
Vukota Govedarica (Foto: SRNA)
Vukota Govedarica (Foto: SRNA)
Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da ne očekuje da će vladajuće stranke smijeniti predsjednika skupšinskog Odbora za bezbjednost Milanka Mihajlicu, jer nije on, već petorica specijalaca MUPRS-a stalo s druge strane zakona, iako su pripadnici te elitne jedinice.

Govedarica je novinarima u Banjoj Luci istakao da je predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović saopćio na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine RS-a da ovo pitanje ne treba sada da se razmatra.

"To pokazuje da u Narodoj skupštini RS-a postoji neko ko nema usijanju glavu, te razmišlja o tome šta bi se desilo ukoliko bi se postupilo po zahtjevu većine u ovom odboru", rekao je, ali nije isključio ni mogućnost da se možda radi o nekoj vrsti varke i da Komisija za izbor i imenovanje 9. februara ipak donese odluku o razrješenju Mihajlice i uputi je parlament.

Šef Kluba poslanika SDS-a je potvrdio da očekuje da će partije vladajuće većine u Odboru za bezbjednost preispitati svoj zahtjev, jer Mihajlica je radio svoj posao i konstatovao da su oružanu pljačku izvršili pripadnici Specijalne policije RS-a, "a napad na njega je napad na čestite pripadnike te jedinice MUPRS-a“.

"Mihajlica je o tome iznio svoj i stav Saveza za promjene, a ne Odbora za bezbjednost. I sve što se dešava u Specijalnoj policiji RS-a zavređuje pažnju javnosti i da postoji sistem odgovornosti ministar unutrašnjih poslova bi bar trebao da ponudi ostavku, jer je morao da zna šta se dešava u toj elitnoj jedinici, kao i šef 'specijale'", rekao je Govedarica.

Međutim, kaže, vlast i premijerka RS-a Željka Cvijanović su jedinog krivca našli u Mihajlici.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović potvrdio je da na predloženom dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta, zakazane za 9. februar, nije zahtjev većine u skupštinskom Odboru za bezbjednost za smjenu predsjednika tog odbora Milanka Mihajlice, jer je iznosio u javnost stavove nakon oružane pljačke 22. septembra prošle godine u kojoj je učestvovalo pet specijalaca MUPRS-a.

Ranije su iz Saveza za promjene upozorili da će, ako Mihajlica bude smijenjen, zamrznuti rad u skupštinskim odborima, budući da mjesto predsjednika Odbora za bezbjednost pripada poslanicima iz reda opozicije.