|

Govedarica: Bakir će dobro upamtiti današnji dan jer je ovo početak njegovog kraja

Govedarica: Bakir će dobro upamtiti današnji dan jer je ovo početak njegovog kraja
85
F
FENA
17.2.2017. u 19:59
359
komentara
85

dijeljenja
Govedarica: Bakir će dobro upamtiti današnji dan jer je ovo početak njegovog kraja Foto: Klix.ba
Srpska demokratska stranka (SDS) će učiniti sve da odbrani Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, jer je "jasno da je lider SDA i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović krenuo u rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma", rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.
Tvrdi da odluka da se krene u reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu bazirana na "društveno političkom inatu Izetbegovića".

"Bakir Izetbegović će dobro upamti današnji dan, 17. februara, ali ne zbog odluke koju je on donio, jer je ovo početak kraja njegove političke karijere. Sve što mogu da uradim ja i SDS bit će usmjereno na rušenje Bakira Izetbegovića. A kada njega srušimo, srušit ćemo i Milorada Dodika i njegovu propalu politiku u RS. Pozivam Izetbegovića da odgovori da li će, ukoliko Međuarnodni sud pravde odbije neustavan zahtjev za reviziju presude preuzeti odgovornost i podnijeti ostavku na mjesto člana Predsjedništva BiH", kazao je predsjednik SDS-a.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje od srpskih predstavnika u institucijama BiH da u Međunarodnom sudu u Hagu ospore legitimitet revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Dodik je, kako je prenio RTRS, rekao da također očekuje da pred pravosuđem u BiH pokrenu krivični postupak protiv Bakira Izetbegovića.

Smatra i da je najavljena revizija tužbe "lažna, jer je ne podnosi BiH već samo jedan narod ili dijelovi jednog naroda".
Prijavi grešku


Komentari (359)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...