BiH
0

Gottfried Steirner gost na Ekonomskom fakultetu

FENA
Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu održana je simulacija "poslovne igre" upravljanja kreditnim portfolijem na bazi kreditnog skoringa.

Gottfried Steirner, ekspert jedne od vodećih svjetskih kompanija za upravljanje bankarskim rizicima "Experian", bio je gost predavač u okviru predmeta Bankarski menadžment, koji predaje prof. dr. Fikret Hadžić, na postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, saopćeno je u ponedjeljak iz Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

"Osnovni zadatak naše kompanije jest pružanje konsultantskih usluga i to u područjima prodaja, poslovni procesi, projekt menadžment, podrška bankama u kontekstu sprječavanja bankarskih prevara i upravljanja bankarskim rizicima", kazao je Steirner.

Cijela kompanija broji više od 15.000 uposlenih širom svijeta. Osnovni fokus kompanije predstavlja pružanje kreditnih usluga i u tom segmentu je uposleno oko 10.000 osoba, dodao je on.

Naglasio je da se kompanija bavi i prikupljanjem, analizom podataka, te iznalaženjem rješenja i optimizacijom efikasnosti kapitala. Ove aktivnosti "Experian" uglavnom radi u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, ali i u nekim evropskim zemljama.