{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gottfried Steirner gost na Ekonomskom fakultetu

F
23.2.2009. u 13:20
0
0
Gottfried Steirner gost na Ekonomskom fakultetu
0
Gottfried Steirner gost na Ekonomskom fakultetu
Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu održana je simulacija "poslovne igre" upravljanja kreditnim portfolijem na bazi kreditnog skoringa.
Gottfried Steirner, ekspert jedne od vodećih svjetskih kompanija za upravljanje bankarskim rizicima "Experian", bio je gost predavač u okviru predmeta Bankarski menadžment, koji predaje prof. dr. Fikret Hadžić, na postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, saopćeno je u ponedjeljak iz Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

"Osnovni zadatak naše kompanije jest pružanje konsultantskih usluga i to u područjima prodaja, poslovni procesi, projekt menadžment, podrška bankama u kontekstu sprječavanja bankarskih prevara i upravljanja bankarskim rizicima", kazao je Steirner.

Cijela kompanija broji više od 15.000 uposlenih širom svijeta. Osnovni fokus kompanije predstavlja pružanje kreditnih usluga i u tom segmentu je uposleno oko 10.000 osoba, dodao je on.

Naglasio je da se kompanija bavi i prikupljanjem, analizom podataka, te iznalaženjem rješenja i optimizacijom efikasnosti kapitala. Ove aktivnosti "Experian" uglavnom radi u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, ali i u nekim evropskim zemljama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: