|

Gotovo milion KM osigurano za utopljavanje tri sarajevske škole

Gotovo milion KM osigurano za utopljavanje tri sarajevske škole
162
Klix.ba
20.3.2018. u 13:58
6
komentara
162

dijeljenja
Gotovo milion KM osigurano za utopljavanje tri sarajevske škole
Objekti osnovnih škola "Izet Šabić" i Pete osnovne škole Ilidža, te Srednje elektrotehničke škole zahvaljujući implementaciji mjera energijSvjetska bankaske efikasnosti u 2018.godini, a u okviru projekta Svjetske banke (Bosnia Energy Efficiency Project – BBEP). Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 986.148 KM, za koju je Skupština KS preuzela kreditna zaduženja od Vlade Federacije BiH.
Ovo je precizirano sporazumom koji su danas potpisali ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, direktori pomenutih škola Suad Tupković, Elvira Hrustanović i Fahrudin Alihodžić, te voditelj projekta Svjetske banke za Federaciju BiH Mustafa Čopelj.

Pojašnjeno je da će se utopljavanjem objekta smanjiti troškovi za oko energiju oko 35 posto, time doprinijeti i zaštiti okoliša i životne sredine.

Ovo je treća godina uspješne realizacije BEEP projekta u okviru kojeg su obnovljena 33 javna objekta na području Federacije Bosne i Hercegovine.

“U 2016.godini izdvojili smo sredstva u iznosu od 1.175.674 KM za utopljavanje osnovnih škola ‘Zahid Baručija’, ‘Hašim Spahić’ i ‘Srednje’, a prošle godine za Osnovnu školu ‘Isak Samokovlija’ 630.240 KM”, naveo je ministar Kazazović.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...