LDS pita
0

Gospodine Silajdžiću, gdje ste bili prije dvije godine?

Sarajevo-x.com
"Predsjedavajući Predsjedništva gospodin Haris Silajdžić još je jednom u maniru velikog političkog foliranta krenuo u predizbornu kampanju," ističu iz Gradskog odbora LDS Mostar u saopštenju za javnost.

"Svaki dan tako dotični izgovori mali milion besmislica, uzaludnih obećanja na koja pasti mogu samo naši birači valjda i niko više ili u najmanju ruku otvori neke dvije novosagrađene džamije.

Prije dva dana u klasičnom svom naletu gospodin Silajdžić je ispred četiri stotine bh. naučnika izjavio da je obrazovanje naš najveći prioritet. Zamislite, ni više ni manje nego obrazovanje. Liberalno demokratska stranka je prije više od dvije godine istakla obrazovanje kao ključni prioritet bh. društrva, te uspješno odbranila tezu da je u obrazovanju geneza svih naših problema. Gospodin Silajdžić je u to vrijeme bio suprostavljen na imaginarnom frontu sa svojim standardnim partnerom Miloradom Dodikom i obrazovanje mu nije padalo na pamet.

Na kraju, nije problem u nedostatku političkog sluha za pojedine teme koliko u besprjekornoj političkoj demagogiji aktualnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Da je kojim slučajem umjesto pred naučnicima Silajdžić govorio pred pčelarima vjerovatno bi proizvodnja meda bila primarni strateški cilj, a zdrava hrana naša komparativna prednost. Pametnom dosta."