Prijavite se
0

Gorska Služba Sapašavanja Sarajevo raspisuje konkurs za prijem novih članova

Klix.ba
Za sve one koji žele, smiju, mogu i hoće biti dio Gorske Službe Spašavanja, za one koji su spremni žrtvovati svoje vrijeme i biti volonteri u humanoj misiji, Gorska služba spašavanja Sarajevo traži nove članove.

Iz GSS-a poručuju da svi oni koji žele steći znanja i vještine koje čine jednog spasioca, krenuti na poziv unesrećenog po najtežim vremenskim uslovima, na najnepristupačnije terene, kad ni jedna druga služba nije u stanju priskočiti u pomoći i zauzvrat, kao jedininu nagradu za trud, dobiti priliku da se spasi ljudski život, mogu se prijaviti na konkurs.

Na IX sjednici Upravnog odbora GSS - stanica Sarajevo donesena je Odluka o prijemu novih kandidata, te na osnovu člana 66. i člana 71. Statuta Udruženja Gorska služba spašavanja - stanica Sarajevo, Upravni odbor GSS stanica - Sarajevo traže

  • Da kandidat nije mlađi od 18 odnosno stariji od 35 godina;
  • Da ima stalno prebivalište u BiH, ili godinu dana ukoliko je strani državljanin;
  • Da nije u statusu osobe protiv koje se vodi krivični postupak;
  • Uredno popunjenu pristupnicu.

Zainteresovani kandidati treba da dostave uredno popunjene pristupnice koje se mogu preuzeti na na web stranici www.gss-sarajevo.com, putem maila: [email protected] ili lično u sjedište Gorske Službe Spašavanja - stanica Sarajevo u ulici Salke Lagumdžije br. 13. O prijemu novih kandidata za člana odlučivat će Upravni odbor GSS stanica Sarajevo.