Najava borbe
8

Gordana Tadić sazvala sastanak udarnih grupa zbog terorizma i trgovine ljudima

I. Č.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, koja spokojno prešućuje navode o brojnim aferama kriminala i korupcije, poslovično je zabrinuta za terorizam i trgovinu ljudima, pa je sazvala zajednički sastanak udarnih grupa za borbu protiv navedenih pošasti.

"Središnje teme sastanka odnosile su se na situaciju u vezi s povratkom državljana BiH sa stranih ratišta kao i sigurnosne izazove povezane sa prilivom ilegalnih migranata u Bosnu i Hercegovinu", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Gordana Tadić je sazvala sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv teorizma i Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije.

"Ovo je prvi put da se održava zajednički sastanak dvije udarne grupe, a razlog je aktuelna situacija povezana sa povratkom državljana BiH sa stranih ratišta kao i sigurnosna i humanitarna situacija u BiH, povezana sa boravkom većeg broja ilegalnih migranata u našoj zemlji", stoji u saopćenju.

Zaključeno je, kako je to saopćeno, da se nastavi intenzivan rad u okviru nadležnosti institucija i agencija, te da se nastavi i unaprijedi saradnja svih instititucija u cilju poboljšanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

"Na sastanku je sudjelovalo više od 30 sudionika, među kojima čelnici, direktori i visoki dužnosnici pravosudnih institucija kao i agencija za provođenje zakona sa razine BiH, oba entiteta i Brčko Distikta BiH, sa zajedničkim ciljem, dogovaranjem i koordinacijom daljih aktivnosti u navedenim oblastima", saopćeno je iz Tužilaštva.

Na sastanku su bili prisutni i predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava u BiH.