{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde: Zasjedala Vlada BPK-a

F
18.7.2012. u 17:29
0
0
Goražde: Zasjedala Vlada BPK-a
0
Goražde: Zasjedala Vlada BPK-a
Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas je u skupštinsku proceduru uputila Plan i program utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2012. godinu.
Tim planom predviđena je podrška lokalnim zajednicama u vidu sufinansiranja projekata izgradnje, rekonstrukcije i održavanja vodnih objekata i ostalih aktivnosti koje se odnose na upravljanje vodama, a koji doprinose unapređenju vodne infrastrukture na području ovog kantona.

Poljoprivrednim proizvođačima koji su ostvarili to pravo, danas su odobrena novčana sredstva na ime podsticaja za jesenju sjetvu pšenice.

Odobrena su i novčana sredstva za 38 osoba sa invaliditetom sa područja BPK Goražde na ime refundacije troškova medicinskog vještačenja u postupku ostvarivanja prava po Zakonu o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom.

Vlada je odobrila i sredstva u iznosu od 10.000 KM na ime nabavke ogrjevnog drveta za 58 najugroženijih penzionera i 58 porodica u stanju socijalne potrebe sa područja BPK Goražde, dok će sredstvima u visini od 14.910 KM Vlada sufinansirati projekte obnove lokalnih puteva u mjestima povratka na prostoru mjesnih zajednica Kopači i Trebeško brdo u Novom Goraždu (RS).

Prezentirana je i Informacija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport o upisu učenika u prvi razred srednjih škola na području BPK Goražde.

Od ukupno 373 učenika koji su ove godine završili osmi razred, u petnaest odjeljenja tri srednje škole na području BPK Goražde upisan je ukupno 361 učenik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: