{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde: Zasjedala Vlada BPK-a

F
18.7.2012. u 17:29
0
0
Goražde: Zasjedala Vlada BPK-a
0
Goražde: Zasjedala Vlada BPK-a
Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas je u skupštinsku proceduru uputila Plan i program utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2012. godinu.
Tim planom predviđena je podrška lokalnim zajednicama u vidu sufinansiranja projekata izgradnje, rekonstrukcije i održavanja vodnih objekata i ostalih aktivnosti koje se odnose na upravljanje vodama, a koji doprinose unapređenju vodne infrastrukture na području ovog kantona.

Poljoprivrednim proizvođačima koji su ostvarili to pravo, danas su odobrena novčana sredstva na ime podsticaja za jesenju sjetvu pšenice.

Odobrena su i novčana sredstva za 38 osoba sa invaliditetom sa područja BPK Goražde na ime refundacije troškova medicinskog vještačenja u postupku ostvarivanja prava po Zakonu o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom.

Vlada je odobrila i sredstva u iznosu od 10.000 KM na ime nabavke ogrjevnog drveta za 58 najugroženijih penzionera i 58 porodica u stanju socijalne potrebe sa područja BPK Goražde, dok će sredstvima u visini od 14.910 KM Vlada sufinansirati projekte obnove lokalnih puteva u mjestima povratka na prostoru mjesnih zajednica Kopači i Trebeško brdo u Novom Goraždu (RS).

Prezentirana je i Informacija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport o upisu učenika u prvi razred srednjih škola na području BPK Goražde.

Od ukupno 373 učenika koji su ove godine završili osmi razred, u petnaest odjeljenja tri srednje škole na području BPK Goražde upisan je ukupno 361 učenik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: