Cijena 2 miliona KM
22

Goražde: U toku rekonstrukcija vodovodne mreže, pola posla već urađeno

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Goraždu traju radovi na realizaciji projekta izgradnje sekundarne vodovodne mreže koji se finasira iz kredita Saudijskog fonda, a vrijednost radova je oko milion i 900 000 KM.

Do sada je realizovano više od 50 posto ovog projekta, a prema najavama postoji mogućnost da se kroz ovaj projekat riješi i dio primarne vodovodne mreže.

Radovi se trenutno izvode na dionicama u samoj jezgri grada, ali i prigradskim naseljima i odvijaju se prema planu, ističu u gradskoj upravi.

"Uvjerili smo se na licu mjesta da nema nikakvih primjedbi i ono što mi je posebno drago jeste da se ugrađuju kvalitetne cijevi čime ćemo trajno riješiti problem sekundarne mreže u našem gradu u dužini od 14 kilometara. Ovih dana očekujemo posjetu direktora Saudijskog fonda i tom prilikom predložit ćemo da se ostatak sredstava koji imamo usmjeri u rekontrukciju 3,5 kilometra primarne mreže na potezu od Vitkovića do glavnog rezervoara čime bi se riješio problem i primarne mreže. Preko 50 posto radova na sanaciji sekundarne mreže je urađeno i očekujemo da će ove firme ispuniti svoje rokove", izjavio je Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda.

On dodaje da je zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova i na ostala tri projekta koji se realizuju iz kredita Saudijkog fonda a riječ je o izgradnji mosta u Vitkovićima te rekonstrukciji putnih pravaca Mravinjac-Berič i Osanica-Ilovača.