BiH
0

Goražde: U toku realizacija projekta odvodnje površinskih voda

FENA
Goražde
Goražde
U naselju Vinarići u općini Goražde na dijelu magistralnog puta M20 u toku je realizacija projekta odvodnje površinskih voda.

Kako je Feni kazao načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović projekt je vrijedan 380.000 KM, a novac su osigurali Direkcija za ceste Federacije BiH i EUFOR.

"Realizacijom ovog projekta riješit će se višegodišnji problem odvodnje površinskih voda s magistralnog puta M20 u naselju Vinarići. Aktivnosti na realizaciji ovog projekta koje smo počeli od januara u saradnji s goraždanskim mjesnim zajednicama I, II i IV dale su rezultate. Federalna Direkcija za ceste za ovaj projekt osigurala je 230.000, dok je 150.000 KM osigurao EUFOR" - kazao je Feni načelnik Kurtović.

On je dodao da je u okviru ovog projekta Općina Goražde ispunila svoju obavezu u vezi s rješavanjem imovinskopravnih odnosa. " Zahvaljujući razumijevanju lokalnog stanovništva to je uspješno riješeno. Građani su dali svoj puni doprinos i potpisima dozvolili polaganje cijevi za odvodnju površinskih voda s puta M20, u vodotok Drine", kazao je Kurtović.

Izvođač radova na ovom projektu je firma HP Investing iz Mostara, dok su poslovi nadzora povjereni IPSA Institutu iz Sarajeva. Rok za završetak radova je 75 dana.