|

Goražde: Saradnja i dobri komšijski odnosi kao svakodnevna obaveza

Goražde: Saradnja i dobri komšijski odnosi kao svakodnevna obaveza
2
Klix.ba
28.2.2018. u 15:53
2
komentara
2

dijeljenja
Goražde: Saradnja i dobri komšijski odnosi kao svakodnevna obaveza
Protokol o saradnji između Grada Goražda, Opštine Novo Goražde i Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini – Odbora za međureligijsku saradnju Goražde, potpisan je danas u Goraždu.
Protokol su potpisali članovi Odbora Dženan efendija Imamović i jerej Mihailo Andrić, te Arsenije Mirković, zamjenik načelnice Novog Goražda i Sanid Zirap, pomoćnik načelnika Goražda.

U zajedničkoj izjavi potpisnika stoji da se "potpisivanjem Protokola o saradnji šalje zajednička poruka mira ljudima koje predstavljaju crkve i vjerske zajednice, vjernicima i građanima".

Potpisivanje Protokola je potvrda dosadašnje dobre saradnje Odbora za međureligijsku saradnju Goražde, Grada Goražda i Opštine Novo Goražde u spremnosti za realizaciju projekata na području ovih lokalnih zajednica koji će doprinijeti međureligijskom dijalogu, zalaganju za mir, boljoj komunikaciji između crkava i vjerskih zajednica, izgradnji povjerenja i saradnje uz uvažavanje različitosti i poštovanje sličnosti.

"Protokol o saradnji je značajan dokument, ali je on samo okvir za naše buduće aktivnosti koje ćemo kreirati i realizovati, vođeni iskrenim namjerama da izgradnja saradnje i dobrih komšijskih odnosa na prostoru u kome živimo i surećemo se, budu naša svakodnevna obaveza" – stoji u zajedničkoj poruci potpisnika Protokola.

Protokol je proizašao kao plod djelovanja Odbora pod okriljem projekata "Unapređenje međureligijske izgradnje mira" i "Jačanje međureligijskog dijaloga", koje provodi Međureligijsko vijeće u BiH u saradnji sa humanitarnom i razvojnom agencijom Catholic Relief Services (CRS).
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...