{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde obilježava Dan sjećanja na žrtve zločina u Drugom svjetskom ratu

13.1.2015. u 22:04
1
149
Goražde obilježava Dan sjećanja na žrtve zločina u Drugom svjetskom ratu
1
Goražde obilježava Dan sjećanja na žrtve zločina u Drugom svjetskom ratu
U Goraždu će ove godine nizom sadržaja biti obilježen 26. januar – Dan sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu i Dan prvog oslobođenja Goražda, koji je u kalendaru obilježavanja značajnih datuma i događaja Općine Goražde.
Građani Goražda tradicionalno će odati počast žrtvama stradalim u periodu 1941. - 1942. i prisjetiti se događaja kad su partizanske jedinice zaustavile pokolj nad žrtvama koje su četnici Draže Mihajlovića ubijali od kraja novembra 1941. - 26. januara 1942. godine.

"Riječ je o obilježavanja značajnog datuma za Općinu Goražde. Programom je planirano polaganje cvijeća na spomen obilježjima u gradu, nakon čega će prigodan performans organizovati Vijeće mladih Općine Goražde, a vjerovatno učešće u programu će uzeti i OMŠ Avdo Smailović i hor Selsebil. Imat ćemo i uvažene goste iz SABNOR-a BiH", kazao je Sanid Zirak, član organizacionog odbora obilježavanja i pomoćnik načelnika općine.

Svi sadržaji bit će u funkciji što dostojanstvenijeg odavanja počasti žrtvama, kao što je bacanje ruža u rijeku Drinu u znak sjećanja na nevino nastradale žrtve pokolja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: