BiH
25

Goražde na dan oslobođenja dobija teniske terene

Piše: E. A.
Goražde bi do 18.septembra kada se obiježava dan Općine i BPK Goražde, odnosno dan oslobođenja grada trebalo dobiti teniske terene.

Dugo najavljivani projekat izgradnje na lokaciji iznad Gradskog stadiona u Goraždu ušao je u završnu fazu. Izgradnja teniskih terena koštat će oko 80.000 KM a sredstva su obezbjedili Općina Goražde i Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport dok je dr. Ulrich Hogenschurz iz Udruženja Mettmann - Goražde projekat finansirao sa 17.000 KM.

"Radovi su kasnili iz objektivnih razloga ali konačno su stvoreni uslovi da počnemo i na dan praznika će biti svečano otvaranje. Izvođač radova je Goraždestan sa svojim podizvođačima tako da završni sloj radi renomirana firma koja je jedina u BiH koja radi terene sa tzv. tenisitom i oni će izvršiti završne, a ujedno i najveće radove koji će zadovoljiti standarde Teniskog saveza BiH, tako da ćemo moći organizovati teniske turnire i druga takmičenja", kaže Mensur Ćurović, direktor JU Sportsko rekreativni centar Goražde.

Uz bogatiju sportsku ponudu, sa dva teniska terena gradski stadion u Goraždu dobit će i ljepši izgled jer se paralelno sa postavljanjem završnog sloja teniskih terena mjenja i zaštitna ograda.

"U sklopu ovih radova mi obnavaljamo i 90 metara ograde oko Gradskog stadiona", pojašnjava Ćurović.

Dodaje da će prve rekreativne mečeve ljubitelji tenisa odigrati već 19. septembra, odmah po okončanju radova. S obzirom da će tereni biti izgrađeni u skladu sa evropskim standardima, očekivanja su da Goražde uskoro bude domaćin i organizator turnira za tenisere iz BiH ali i zemalja regije.