BiH
0

Goražde: MUP BPK-a bogatiji za još pet policajaca

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK-a bogatije je za pet policajaca. Nedim Rahman, Mirsad Čupar, Enes Čaušević, Alen Vilić i Dženan Jusufović čine grupu od pet mladih kadeta koji su se u proteklih godinu dana školovali na Policijskoj akademiji u Sarajevu za zvanje policajca.

Polaganjem svečane zakletve u prisustvu ministra unutrašnjih poslova BPK-a Ramiza Drakovca i komesara policije Ediba Biče koji su im uputili i prve čestitke, oni su od danas i zvanično uposlenici Kantonalnog MUP-a.

„Prijem novih policajaca za ovo ministarstvo znači mnogo. U MUP-u BPK-a je krajem prošle godine bilo 249 uposlenih, a trenutno ih je 222 jer veliki broj njih napustio ovo ministarstvo, uglavnom policajaca. U policijskoj upravi trenutno imamo 150 od sistematizacijom predviđenih 212 policajaca. Prijem pet novih policajaca koliko toliko će olakšati izvršavanje radnih zadataka PU Goražde“ – kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK-a Goražde Ramiz Drakovac.

On je dodao da je standard goraždanskih policajaca poboljšan posebno sa aspekta plaća, iako još uvijek nije dostigao vrhunac po uzoru na ostale dijelove FBIH.

„Mi ćemo i ubuduće raditi na tom poboljšanju ali i na riješavanju problema nedostaka kadrova u skladu sa potrebama MUP-a BPK Goražde, kako bi ovaj Kanton zadržao status najsigunijeg u državi, kakav trenutno ima“- kazao je ministar Drakovac.