{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde: Dislocirana nastava Ekonomskog fakulteta će ipak početi

F
25.10.2006. u 15:03
0
0
Goražde: Dislocirana nastava Ekonomskog fakulteta će ipak početi
0
Goražde: Dislocirana nastava Ekonomskog fakulteta će ipak početi
Dislocirana nastava Ekonomskog fakulteta Univerziteta Sarajevo u Goraždu će ipak biti organizirana – potvrdio je Feni premijer Bosanskopodrinjskog kantona Nazif Uruči.
Prema njegovim riječima, dogovor o tom pitanju postigli su prošle sedmice predstavnici vlada Sarajevskog i Bosanskopodrinjskog kantona, te Ekonomskog fakulteta.

„Još nije potvrđeno kada će početi, ali je sasvim izvjesno da će dislocirana nastava Ekonomskog fakulteta Univerziteta Sarajevo biti organizirana u Goraždu. Postignut je dogovor da se potpiše sporazum o organiziranju visokoškolske nastave u Goraždu. Saglasnost za potpisivanje dat će vlade Kantona Sarajevo i BPK-a, i iskreno se nadam da će sporazum biti potpisan do kraja ove sedmice”, izjavio je Uruči uz napomenu da se istrajnost goraždanskih studenata isplatila.

„Riječ je o višegodišnjem ugovoru, kako se ne bi desilo da dislocirana nastava bude organizirana samo jednu godinu. Vlada BPK-a, osigurat će jedan dio novca za održavanje nastave, ali je isto tako u obavezi i da uredi prostor i osigura sve tehničke uvjete. Prva studijska godina, prema procjenama Ekonomskog fakulteta koštat će 230.000 KM. Međutim, moram kazati da je ova visokoobrazovana ustanova spremna i korigirati visinu iznosa, ali će se o tome razgovarati kada počne studijska nastava“, kazao je premijer BPK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: