{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde: Dan državnosti BIH obilježava se nizom aktivnosti

24.11.2015. u 22:21
68
15
Goražde: Dan državnosti BIH obilježava se nizom aktivnosti
68
Brojni kulturni i sportski sadržaji organizirani su u BPK Goražde povodom 25.novembra Dana državnosti BiH. Dan uoči velikog državnog praznika najviše aktivnosti posvećeno je mladima a nastava u osnovnim i srednjim školama na području cijelog kantona počela je historijskim satom posvećenom ovom datumu.
Kantonalni Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić“ organizirao je tradicionalna takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola u nogometu i odbojci.

Mladi i talentirani učenici OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija“ u goraždanskom Centru za kulturu priredili su veče poezije na kojem su izgovarali stihove posvećene domovini.

Ministarstvo obrazovanja nagradilo je i najbolje učeničke radove u oblasti likovnog i literarnog stvaralaštva.

U općinama Foča i Pale u FBiH položeno je cvijeće na šehidskim i partizanskim spomen obilježjima a priređeno je i predstavljanje knjige Muamera Džananovića "Zločini nad djecom u Goraždu tokom opsade 1992-1995. godina.“

Sutra će biti položeno cvijeće na spomen obilježje "Goražde grad heroj svojim braniocima“ a u Velikoj Sali Centra za kulturu planirana je svečana akademija povodom Dana državnosti.

U programu Dana državnosti planirana je i promocija knjige "Spaljena zemlja“ autora Faruka Muftića iz Foče koja će se održati u petak u Islamskom kulturno-obrazovnom centru.

U subotu je planiran rock koncert goraždanskog benda “Zona isključenja” kojim se ujedno obilježava 20.godišnjica njihovog rada na muzičkoj sceni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: