{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde: Dan državnosti BIH obilježava se nizom aktivnosti

24.11.2015. u 22:21
68
15
Goražde: Dan državnosti BIH obilježava se nizom aktivnosti
68
Brojni kulturni i sportski sadržaji organizirani su u BPK Goražde povodom 25.novembra Dana državnosti BiH. Dan uoči velikog državnog praznika najviše aktivnosti posvećeno je mladima a nastava u osnovnim i srednjim školama na području cijelog kantona počela je historijskim satom posvećenom ovom datumu.
Kantonalni Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić“ organizirao je tradicionalna takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola u nogometu i odbojci.

Mladi i talentirani učenici OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija“ u goraždanskom Centru za kulturu priredili su veče poezije na kojem su izgovarali stihove posvećene domovini.

Ministarstvo obrazovanja nagradilo je i najbolje učeničke radove u oblasti likovnog i literarnog stvaralaštva.

U općinama Foča i Pale u FBiH položeno je cvijeće na šehidskim i partizanskim spomen obilježjima a priređeno je i predstavljanje knjige Muamera Džananovića "Zločini nad djecom u Goraždu tokom opsade 1992-1995. godina.“

Sutra će biti položeno cvijeće na spomen obilježje "Goražde grad heroj svojim braniocima“ a u Velikoj Sali Centra za kulturu planirana je svečana akademija povodom Dana državnosti.

U programu Dana državnosti planirana je i promocija knjige "Spaljena zemlja“ autora Faruka Muftića iz Foče koja će se održati u petak u Islamskom kulturno-obrazovnom centru.

U subotu je planiran rock koncert goraždanskog benda “Zona isključenja” kojim se ujedno obilježava 20.godišnjica njihovog rada na muzičkoj sceni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: