BiH
0

Goražde: Borci BH Telekoma obilježavaju godišnjicu formiranja Armije RBiH

FENA
Udruženje građana JOB „Unija veterana“ sekcija BH Telekom – Direkcija Goražde uz podršku BH Telekoma d.d Sarajevo, organizator je trodnevne manifestacije „Goražde 2008.“ povodom godišnjice osnivanja Armije RBiH.

Svečano otvaranje manifestacije održano je danas u Gradskoj dvorani u Goraždu, čemu je prethodilo otkrivanje spomen ploče na platou ispred Telekom centra, sa imenima 15 radnika BH Telekoma – direkcije Goražde koji su poginuli u periodu 1992.-1995.godina.

Ploču sa imenima svih radnika, koji su izgubili živote tokom rata, otkrili su Mirza Hadžić, čija je majka nekadašnja radnica Telekoma stradala 1992. godine i federalni premijer Nedžad Branković, koji je i zvanično otvorio manifestaciju upriličenu povodom godišnjice osnivanja Armije RBiH.

U okviru programa održana su i sportska natjecanja u malom nogometu i pikadu, a upriličen je i kros za učenike goraždanskih osnovnih škola. Zatvaranje manifestacije predviđeno je u nedjelju kada će biti dodijeljene nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima u sportskim takmičenjima.

Članovi sekcije JOB jučer su uručili novčanu donaciju u iznosu od 2.000 KM Domu za stare i iznemogle osobe u Goraždu, te donaciju u prehrambenim i higijenskim artiklima koju su prikupile žene porodica šehida BH Telekoma.