{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde -119 osoba dobilo posao na godinu dana

F
30.5.2006. u 17:51
0
0
Goražde -119 osoba dobilo posao na godinu dana
0
Goražde -119 osoba dobilo posao na godinu dana
Stotinu devetnaest osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) danas je dobilo posao na godinu dana.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Potpisivanje ugovora obavljeno je u okviru programa zapošljavanja osoba sa invaliditetom te programa mjera podsticaja zapošljavanja odnosno sufinasiranja poslodavaca.

Ukupna vrijednost ova dva programa iznosi 553.000 KM, a sredstva su osigurali Federalni i Kantonalni Zavod za zapošljavanje i Agencija za rad i zapošljavanje BiH.

"Programom zapošljavanja osoba sa invaliditetom čija je vrijednost 115.000, posao je dobilo 16 invalida, od čega osam civilnih i isto toliko ratnih vojnih invalida. Poslodavci u ovom slučaju su uglavnom Udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom", kazala je direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Nafija Hodo.

Ona je istakla da su drugim programom vrijednim 438.000 KM, a koji se odnosi na sufinasiranje poslodavaca zaposlene 103 osobe, među kojima je sedam visokoobrazovnih kadrova i šest sa višom školskom spremom, a koji će na ovaj način odraditi pripravnički staž.

Po riječima direktorice Hodo preostalih 55 osoba je sa SSS i KV spremom i oni su dobili posao u proizvodnji, dok je 35 onih koji su svrstani u kategoriju "Posao za sve".

Direktor Zavoda za zapošljavanje FBiH Miralem Šarić kazao je da je ovo četvrti projekat koji se realizuje na području BPK-a.

"Ovakvih mjera podsticaja zapošljavanju bit će i ubuduće, s tim da ćemo nastojati da se kroz neke druge povlastice za poslodavce osigura stalno zaposlenje za ove osobe", naglasio je direktor Šarić.

Danas je najavljeno da će u septembru Goražde biti domaćin prvog entitetskog sajma zapošljavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: