{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde -119 osoba dobilo posao na godinu dana

F
30.5.2006. u 17:51
0
0
Goražde -119 osoba dobilo posao na godinu dana
0
Goražde -119 osoba dobilo posao na godinu dana
Stotinu devetnaest osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) danas je dobilo posao na godinu dana.
Potpisivanje ugovora obavljeno je u okviru programa zapošljavanja osoba sa invaliditetom te programa mjera podsticaja zapošljavanja odnosno sufinasiranja poslodavaca.

Ukupna vrijednost ova dva programa iznosi 553.000 KM, a sredstva su osigurali Federalni i Kantonalni Zavod za zapošljavanje i Agencija za rad i zapošljavanje BiH.

"Programom zapošljavanja osoba sa invaliditetom čija je vrijednost 115.000, posao je dobilo 16 invalida, od čega osam civilnih i isto toliko ratnih vojnih invalida. Poslodavci u ovom slučaju su uglavnom Udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom", kazala je direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Nafija Hodo.

Ona je istakla da su drugim programom vrijednim 438.000 KM, a koji se odnosi na sufinasiranje poslodavaca zaposlene 103 osobe, među kojima je sedam visokoobrazovnih kadrova i šest sa višom školskom spremom, a koji će na ovaj način odraditi pripravnički staž.

Po riječima direktorice Hodo preostalih 55 osoba je sa SSS i KV spremom i oni su dobili posao u proizvodnji, dok je 35 onih koji su svrstani u kategoriju "Posao za sve".

Direktor Zavoda za zapošljavanje FBiH Miralem Šarić kazao je da je ovo četvrti projekat koji se realizuje na području BPK-a.

"Ovakvih mjera podsticaja zapošljavanju bit će i ubuduće, s tim da ćemo nastojati da se kroz neke druge povlastice za poslodavce osigura stalno zaposlenje za ove osobe", naglasio je direktor Šarić.

Danas je najavljeno da će u septembru Goražde biti domaćin prvog entitetskog sajma zapošljavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: