{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde: 110.000 KM za sufinansiranje udruženja i sportskih kolektiva

F
30.8.2007. u 15:00
0
0
Goražde: 110.000 KM za sufinansiranje udruženja i sportskih kolektiva
0
Goražde: 110.000 KM za sufinansiranje udruženja i sportskih kolektiva
Načelnik općine Goražde Mustafa Kurtović i predstavnici brojnih sportskih kolektiva te nevladinih organizacija potpisali su ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje rada ovih organizacija.
Općina Goražde u budžetu za 2007. godinu u ove svrhe predvidjela je 110.000 KM, od čega je 30.000 maraka odobreno nevladinim organizacijama (udruženjima) dok je sportskim klubovima dodjeljeno 80.000 KM.

Ugovore su potpisali predstavnici 23 udruženja i 17 sportskih kolektiva.

"Ove godine izdvojili smo više sredstava za sportske klubove koji okupljaju veliki broj mladih Goražda, odnosno imaju i dobre rezultate poput MRK Goražde-Bekto i Karate kluba Holidey. Nismo željeli zanemariti ni Udruženja koja doprinose afirmaciji kulture na ovim prostorima, poput 'Yildiza' i KUD-a 'Azot' Vitkovići za koje je izdvojeno po pet hiljada maraka. Znamo da ova sredstva nisu dovoljna, ali ćemo nastojati i ubuduće da podržavamo ove kolektive" riječi su načelnika općine Goražde Mustafe Kurtovića.

Sredstva su izdvojena i za sufinansiranje rada udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, udruženja za zaštitu prirodnih i kulturnih vrijednosti Goražda te udruženja žena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: