|

Goraždanski privrednik Bekto i kompanija Emka nabavili dva respiratora za bolnicu

Goraždanski privrednik Bekto i kompanija Emka nabavili dva respiratora za bolnicu
5.316
E. A.
23.3.2020. u 13:34
29
komentara
5,3k

dijeljenja
Goraždanski privrednik Bekto i kompanija Emka nabavili dva respiratora za bolnicu Foto: Klix.ba
S obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazi Kantonalna bolnica Goražde zbog nedostatka tehničke i medicinske opreme te generalno teške finansijske situacije, kao i otežane nabavke potrebne opreme zbog pojave koronavirusa, poznati goraždanski privrednik Redžo Bekto i kompanija Emka osigurali su dva respiratora za potrebe Kantonalne bolnice u Goraždu.
"Oprema je trenutno veoma tražena i vrlo ju je teško pronaći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i pozananika dođemo do dobavljača. Dva respiratora smo kupili iz naših privatnih sredstava i sredstvima kompanije EMKA i oni danas kreću iz Njemačke prema Goraždu, tako da će u narednih nekoliko dana biti isporučeni Kantonalnoj bolnici Goražde", poručio je sugrađanima Redžo Bekto, vlasnik kompanije AC-unity.

On je kazao da pomoć Goraždu i sugrađanima neće biti prekinuta.

"U stalnom sam kontaktu s poznanicima, prijateljima i činim sve što je moguće da što hitnije osiguram neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima te im želim poručiti da ćemo zajedno pobijediti i u ovoj bici", dodao je Bekto.

Redžo Bekto i Amir Ćoralić su još danas privatnim sredstvima nabavili više od stotinu profesionalnih zaštitnih odijela za potrebe Kantonalne bolnice Goražde.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...