Stiže pomoć
5.4k

Goraždanski privrednik Bekto i kompanija Emka nabavili dva respiratora za bolnicu

E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
S obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazi Kantonalna bolnica Goražde zbog nedostatka tehničke i medicinske opreme te generalno teške finansijske situacije, kao i otežane nabavke potrebne opreme zbog pojave koronavirusa, poznati goraždanski privrednik Redžo Bekto i kompanija Emka osigurali su dva respiratora za potrebe Kantonalne bolnice u Goraždu.

"Oprema je trenutno veoma tražena i vrlo ju je teško pronaći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i pozananika dođemo do dobavljača. Dva respiratora smo kupili iz naših privatnih sredstava i sredstvima kompanije EMKA i oni danas kreću iz Njemačke prema Goraždu, tako da će u narednih nekoliko dana biti isporučeni Kantonalnoj bolnici Goražde", poručio je sugrađanima Redžo Bekto, vlasnik kompanije AC-unity.

On je kazao da pomoć Goraždu i sugrađanima neće biti prekinuta.

"U stalnom sam kontaktu s poznanicima, prijateljima i činim sve što je moguće da što hitnije osiguram neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima te im želim poručiti da ćemo zajedno pobijediti i u ovoj bici", dodao je Bekto.

Redžo Bekto i Amir Ćoralić su još danas privatnim sredstvima nabavili više od stotinu profesionalnih zaštitnih odijela za potrebe Kantonalne bolnice Goražde.