Foča - Gacko
62

Goraždani spasili državljanina Turske na prevoju Čemerno

E. A.
Pripadnici Oružanih snaga iz Goražda Enes Ćurovac, Nedim Hubanić, Armin Muslić i Alen Ćebo sinoć su spasili državljanina Turske koji je ostao zaglavljen na prevoju Čemerno na putu između Foče i Gacka uslijed velikih snježnih padavina.

Kako saznajemo on je putovao prema Dubrovniku gdje je nastanjen, međutim u jednom trenutku zbog velikog snijega nije mogao nastaviti dalje automobilom. Srećom u pomoć su mu pritekli mladići iz Oružanih snaga koji su krenuli na službu prema Čapljini. Kada su primjetili automobil zameten u snijegu brzo su reagovali pružajući pomoć vozaču.

U pomoć su pozvali i šlep službu iz Goražda koji se odmah uputio na lice mjesta.

"On je duže vrijeme proveo zaglavljen i zameten u snijegu blizu prevoja Čemerno. Na putu nije bilo mnogo saobraćaja pa je imao sreću da su ga primijetili momci iz Goražda koji su se vozili ovuda. Enes Ćurovac je sve ovo organizovao i pomogao nam da se sporazumijemo. Čovjek je baš bio u teškom stanju. Momcima svaka čast, nekako smo u vrlo teškim uslovima uspjeli doći do vozila i bezbjedno ga prevukli do lokacije Trebinja", kaže Adnan Efendić-Efa.