Uskoro odlazi
78

Goran Popović prikupio novac za odlazak na Akademiju u SAD-u

L. K.
Goran Popović
Goran Popović
Mladi Mostarac Goran Popović nije primljen na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, pa je svoju sreću okušao na Akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku, gdje je i primljen. Novac za putne troškove skupljao je od jula, a sada je zvanično skupio cifru koja mu je potrebna da se otisne na put.
"Tako je prošlo vrijeme kojem se nisam opirao da učini svoje po pitanju organiziranja ovoga putovanja u koje ću se upustiti kroz dvije sedmice. Iz dana u dan sam se znojio, potpisivao neke čudne papire, popunjavao neke naizgled besmislene aplikacije, aktivirao kilu na želucu jer ako se ne sekirate kao da niste ni bili svjesni što ste radili", napisao je Popović.

Dodao je kao još uvijek ne shvata sve što se dešava oko njega, te vjeruje da neće ni shvatiti dok ne sleti na aerodrom u SAD-u, posljednju stanicu njegovog putovanja.

"Sa bližim prijateljima kuliram sve ovo i ponašamo se kao da idem na neko županijsko natjecanje u nekoj Maoči Donjoj. Ok smo. Sa ukućanima, tačnije sa onima koji su mi urezani u srce otkada za sebe znam, pričam o vrećama za vakumiranje kada krene pakiranje, ali brzo preskočimo s teme na temu šta ćemo ručku. Ok smo. Sa poznanicima se po cesti uzbuđujem i umirem od smijeha jer negdje mora da pukne ta prestravljenost i uzbuđenje", između ostalog je napisao ambiciozni mladić.

Priču je zaključio kazavši kako je beskrajno zahvalan svima koji su mu pomogli i postali dio cijelog putovanja, jer bez njih ne bi osjetio toliku količinu ljubavi.

"Dužan sam vam. Milion i jedno hvala i još tri miliona onih hvala koji čuče i čekaju svoj red da budu izrečeni", zaključio je.