|

Goran Bregović se vraća u Sarajevo sa porodicom!

Goran Bregović se vraća u Sarajevo sa porodicom!
0
S
Piše: F. Borić
7.1.2011. u 14:20
384
komentara
0

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Goran Bregović vraća se u Sarajevo živjeti sa porodicom. Ovo je informacija koja je danas potvrđena na sastanku nekadašnjeg lidera Bijelog dugmeta sa čelnim ljudima Grada Sarajeva, gradonačelnikom Alijom Behmenom, predsjednikom Općinskog vijeća Centar Sarajevo Slavenom Kovačevićem i drugim uposlenicima Gradske uprave. U Bregovićevoj pratnji bili su režiser Danis Tanović i pisac Peđa Kojović.
Kako saznajemo, Bregović je u posljednje vrijeme nekoliko puta posjetio Sarajevo i bliskim ljudima govorio o svojim planovima za povratak. Inače, ovaj muzičar od početka devedesetih živi u Beogradu i Parizu.

"Goran osjeća nostalgiju za Sarajevom", povjerio nam se jedan njegov poznanik kojem je Bregović rekao kako jedino ne zna kako bi njegov povratak dočekala sarajevska čaršija.

Inače, koliko je Bregovićeva nakana ozbiljna govori i činjenica da se nekadašnji lider Bijelog dugmeta ne vraća sam, nego sa porodicom, suprugom Dženanom Sudžukom i svoje tri kćerke Emom, Unom i Lulom koje su dosad živjele u Parizu.

Iz tog razloga, Bregoviću je organiziran sastanak sa prvim ljudima grada, gradonačelnikom Alijom Behmenom, predsjedavajućim Gradskog vijeća Slavenom Kovačevićem, dogradonačelnikom Sarajeva Igorom Kamočajem, savjetnikom gradonačelnika za kulturu Benjaminom Isovićem, te sekretarom Gradske uprave Mišom Kojovićem.

"Ja nikad prije nisam bio kod nekog gradonačelnika, iako sam počasni građanin Buenos Airesa, Atine, Praga, Tirane... Nisam nikad bio kod svog gradonačelnika i ovo je za mene vrlo neobično i drago. Kada bi pronašao neki način kako da radim ovdje, dolazio bih češće. Zatim, da budem iskren, više ne poznajem muzičare koji žive ovdje, ne znam s kim bih tu radio. Ali zaista bih volio više vremena provoditi u Sarajevu", rekao je Bregović.

Behmen je u izjavi za Sarajevo-x.com rekao kako je iznimno važno što se jedan umjetnik svjetskog kalibra, kakav je Bregović, vraća u svoj rodni grad.

"Sarajevo mora postati centrifugalna sila, a ne, kao dosad, centripetalna", kazao je Behmen, potcrtavajući da će Bregović i "radno živjeti u Sarajevu".

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, Slaven Kovačević, istakao je kako je Bregović bio stanovnik ove općine.

"Stoga posebno obradovani njegovom željom da se vrati i nastavi svoj rad ovdje. Vrata Općine Centar otvorena su širom za povratak svih naših sugrađana, te će nas svaki takav povratak učiniti još sretnijim.

Gradonačelnik Behmen je na kraju susreta Bregoviću poklonio Monografiju Voje Dimitrijevića i suvenir Sarajeva izrađen u bakru.

"Bregović sada traži i ispipava tehničke mogućnosti mogućeg rada u Sarajevu, kako bi mogao godinu-dvije muziku stvarati upravo ovdje", kazao nam je jedan od sudionika sastanka u Gradskoj upravi.
Prijavi grešku


Komentari (384)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...