{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gondole Trebevićke žičare specijalno izrađene u olimpijskim bojama

Klix.ba
11.12.2017. u 12:19
696
131
Gondole Trebevićke žičare specijalno izrađene u olimpijskim bojama
696
Gondole Trebevićke žičare specijalno izrađene u olimpijskim bojama
Foto: Facebook
Gondole Trebevićke žičare, koje su nedavno stigle u Sarajevo, bit će uglavnom crne boje, osim pet specijalno dizajniranih koje će simbolizirati olimpijski duh glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Pet panoramskih gondola bit će izrađeno u plavoj, crvenoj, žutoj, zelenoj i crnoj boji, koje predstavljaju boje krugova Olimpijskih igara.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prilikom prezentacije gondole krajem prošle godine rekao je kako olimpijske boje oslikavaju i multietničnost grada Sarajeva.

"U tim bojama je predstavljeno i naše šarenilo i jedinstvo njegovog sklada koji živimo u gradu Sarajevu", kazao je Skaka.Prve gondole za Trebevićku žičaru stigle su u Sarajevo krajem novembra. Plan je da žičara ima 40 gondola.

Kad jedan od prijeratnih simbola Sarajeva bude izgrađen, gondole će za sat od grada do Trebevića moći prevesti 1.200 putnika. Vožnja u jednom pravcu će trajati blizu devet minuta.

Podsjećamo, vožnja starom Trebevićkom žičarom koja je otvorena 1959. trajala je 12 minuta. Žičara je tada imala pedesetak kabina koje su mogle prevoziti najmanje 800 izletnika u sat vremena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: