BiH
0

Gojer: Nazivanje srebreničke škole imenom Petra Petrovića Njegoša je ciničan i drzak čin

FENA
Predsjednik Društva pisaca BiH Gradimir Gojer uputio je otvoreno pismo premijeru RS-a Miloradu Dodiku, ministru kulture i prosvjete RS-a Antunu Kasipoviću, te članu Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću u kojem od njih traži da utiču na gradske vlasti u Srebrenici da po hitnom postupku promijene naziv osnovne škole u Srebrenici, koja nosi ime Petra Petrovića Njegoša.

Gojer u pismu izražava svoje neslaganje i protest, te ocjenjuje drskim i ciničnim ovakav akt nazivanja škole imenom Petra Petrovića Njegoša, u gradu koji predstavlja najveće stratište Bošnjaka u državi BiH i u svijetu, koncem 20. stoljeća

  • Ovakvim postupkom poslali ste podlu i krajnje ciničnu poruku svim Bošnjacima u ovoj zemlji, a ne samo onima koji žive u Srebrenici. Umjesto stvaranja ambijenta i ozračja tolerancije i zajedničkog življenja, vi ste grubim gafom prema građanima Srebrenice pokazali svoje pravo lice, naveo je Gojer u pismu.

On smatra da Njegoša treba prepustiti njegovom vremenu i stvari promatrati unutar toga vremena, a danas ne treba trovati atmosferu i pripremati "istrage poturica“ u vremenu u kojem živimo.

  • Visoku senzibiliziranost treba pokazivati u ovom gradu, na ovom mjestu planetarnog zločina. Nažalost, živimo vrijeme bešćutnosti i golemih cinizama, koje čine oni koji bi to najmanje trebali činiti. Neka vam je na čast gospodo, ističe u svom pismu Gradimir Gojer.