{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gojer apelira da se Džemaludin Latić zaštiti od satanizacije

F
13.9.2007. u 14:30
0
0
Gojer apelira da se Džemaludin Latić zaštiti od satanizacije
0
Gojer apelira da se Džemaludin Latić zaštiti od satanizacije
Predsjednik Društva pisaca BiH Gradimir Gojer ocijenio je danas u povodu posljednjih flagrantnih ugrožavanja autorskih prava, javnih napada i raznovrsnih objeda na uglednog člana Društva pisaca BiH prof. dr. Džemaludina Latića, kako je riječ o književniku koji je svojim djelom osigurao prestižno mjesto u suvremenoj kulturi Bosne i Hercegovine.
"Međutim, umjesto da književnik i profesor Fakulteta islamskih nauka ima to i takvo mjesto u ovom bh. društvu, koje bi i samoj državi BiH služilo na čast, on iz dana u dan na stupcima naše štampe doživljava udarce najprimitivnijeg karaktera koji, objektivno, nisu dostojni ozbiljnog stvaralačkog doprinosa ovog književnika našoj ukupnoj kulturi", ističe se u Gojerovom pismu.

Apelirajući na zaštitu djela i osobe Džemaludina Latića, Gojer je pozvao na trezven dijalog, krajnje argumentiran s njegovim djelom, a protiv njegove apriorne svakovrsne satanizacije u našoj javnosti.

Latićev pokušaj javnog dijaloga treba dočekivati argumentima, smatra Gojer, a ne jeftinim uvredama i svakovrsnom općom satanizacijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: