{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goethe-institut iduću sedmicu posvećuje filmografiji i klimatskim promjenama

F
8.10.2010. u 12:46
0
0
Goethe-institut iduću sedmicu posvećuje filmografiji i klimatskim promjenama
0
Goethe-institut iduću sedmicu posvećuje filmografiji i klimatskim promjenama
Kinoteka BiH (Foto: Sonar.ba)
Forum o temi "Sačuvati filmsko naslijeđe - poticati filmsku kulturu" bit će održan 11. oktobra u Kinoteci BiH.
Filmski arhiv u Bosni i Hercegovini je čuvar historijskih filmskih dokumenata zemlje od međunarodnog ranga i izuzetnog značaja za filmsko djelovanje u Evropi.

Goethe-institut, kao jedan od organizatora foruma, kako ističu iz Goethe-instituta želi, iz kulturno-političkih razloga, poboljšati situaciju Kinoteke i u tome ima podršku Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke.

Na Forumu će biti predstavljena Analiza o položaja arhiva i filmskog materijala. Martina Werth-Mühl iz Saveznog arhiva u Frankfurtu je izradila ovu analizu nakon istraživačke posjete Kinoteci u decembru 2009.

Na Forumu će također biti diskutovano o strategiji predloženoj od Martine Werth-Mühl o tome kako osigurati postojeći fond i na koji način poboljšati radne uvjete Kinoteke BiH.

Goethe-institut organizator je i Sedmice dokumentarnog filma o klimatskim promjenama. Program će biti održavan u prostorijama Instituta od 11. do 15 oktobra.

U okviru istog programa 13. oktobra na Mašinskom fakultetu bit će održan i okrugli sto: "Interakcija između klimatskih promjena i tehnike - izazov i imperativ za opstanak".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: