31 godinu kasnije
69

Godišnjica masakra u Ferhadiji: Sjećanje na Sarajlije ubijene u redu za hljeb

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, danas je obilježena 31 godišnjica masakra u Ferhadiji. Prije 31 godinu, ubijeno je 26 građana Sarajeva koji su čekali u redu za hljeb u sarajevskoj ulici Ferhadija, a 108 građana je ranjeno.

Na ovaj dan, prije 31 godinu, minobacačka granata ispaljena s agresorskih položaja na Borijama je u 09:55 sati pala u ulicu Ferhadija u Sarajevu i ubila 26, a ranila 108 osoba.

Ni dan danas, odgovorni za ovaj zločin nikada nisu pronađeni niti procesuirani.

Cvijeće su položili i počast žrtvama odali predstavnici kantonalne vlasti, gradonačelnica Benjamina Karić, kao i porodice žrtava, udruženja...

Ubijeni su: Nedžad Abdija, Ismet Ašćerić, Ruždija Bektešević, Snježana Biloš, Predrag Bogdanović, Vladimir Bogunović, Vasva Čengić, Gordana Ćeklić, Mirsad Fazlagić, Emina Karamustafić, Mediha Omerović, Bahrija Pilav, Mila Ruždić, Mile Ružić, Abdulah Sarajlić, Sulejman Sarajlić, Hatidža Salić, Galib Sinotić, Sreten Stamenović, Srećko Šiklić, Božica Trajeri-Pataki, Vlatko Tanacković, Srećko Tanasković, Tamara Vejzagić-Kostić, Jusuf Vladović i Izudin Zukić.