Vlada RS-a obezbijedila 1,5 milion
0

Godišnje se očekuje 150.000 turista u Andrićgradu

SRNA
Andrićgrad
Andrićgrad
Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Gorana Zlatković izjavila je danas u Višegradu da se očekuje da će godišnja posjeta Andrićgradu, kada on bude završen, biti oko 150.000 turista.

Prilikom obilaska gradilišta Anrićgrada, Zlatkovićeva je ocijenila da će najviše koristi od turističkih posjeta gradu od kamena imati matična opština, ali i RS.

"Naše ministarstvo i Vlada RS će redovno pratiti realizaciju ovog kapitalnog projekta", rekla je Zlatkovićeva i dodala da je Vlada Srpske za početak gradnje Andrićgrada obezbijedila inicijalna sredstva od 1,5 miliona KM.

U razgovoru sa načelnikom opštine Višegrad Tomislavom Popovićem, Zlatkovićeva je potvrdila da će Ministarstvo sigurno podržati kandidovani projekat opštine o signalizaciji i druge projekte koji se odnose na razvoj trgovine i turizma.

"Ministarstvo će obezbijediti i sredstva za adaptaciju zgrade željezničke stanice u Višegradu kako bi turisti koji se voze starim ćirom stekli što ljepši utisak prilikom dolaska iz Mokre Gore u ovaj grad", najavila je ministar trgovine i turizma RS.

Načelnik opštine Tomislav Popović rekao je novinarima da je Zlatkovićevu upoznao da će Višegrad i dogodine biti "grad gradilište" jer je na redu rehabilitacija mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini, nastavak gradnje Andrićgrada i rekonstrukcija puta Sase-Višegradska banja.