|

Godišnja sjednica Skupštine BPK Goražde: Nije podržan program rada Vlade za 2018. godinu

Godišnja sjednica Skupštine BPK Goražde: Nije podržan program rada Vlade za 2018. godinu
0
Piše: E. A.
25.4.2018. u 17:46
6
komentara
0

dijeljenja
Godišnja sjednica Skupštine BPK Goražde: Nije podržan program rada Vlade za 2018. godinu Foto: Klix.ba
Zasjedanje godišnje Skupštine BPK Goražde bilo je upitno zbog činjenice da se na sjednici nije pojavio dio poslanika koji čine skupštinsku većinu u ovom kantonu.
Međutim, dnevni red je izglasan, što je omogućilo da se raspravlja o ciljevima i politikama BPK Goražde za 2018. godinu te programima rada Vlade i Skupštine BPK Goražde za ovu godinu.

Od ponuđenog, usvojen je samo program rada Skupštine BPK Goražde, a podršku su dobili i amandmani Nihada Ćulova, poslanika SBB-a, da se održe dvije vanredne sjednice o kreiranju konkurentskih prednosti u oblasti privrede i dovođenju investitora, te problemu odlaska stanovništva iz BPK.

I pored činjenice da je opozicija imala brojne kritike na rad kantonalne vlade, presudno za neizglasavanje programa rada Vlade BPK Goražde za ovu godinu bilo je odsustvo poslanika koji čine većinu u skupštinu, između ostalih, dvojice nezavisnih poslanika, te poslanika Stranke za bolje Goražde.

Nije usvojen ni prijedlog poslanika Muamera Omanovića iz SBB-a da vlada dostavi izmjenjeni program rada za ovu godinu.

Većina poslanika nije zadovoljna urađenim na provedbi ciljeva iz programa rada Vlade za prošlu godinu, te nisu podržali ni usvajanje dokumenta Ciljevi i politika BPK za 2018.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...