BiH
0

GO Sindikata elektroenergetskih radnika podržat će svako rješenje u skladu sa zakonom

FENA
Glavni odbor Sindikata elektroenergetskih radnika BiH (SEER BiH), uime svih zaposlenika, na vanrednoj sjednici održanoj 6. novembra u Sarajevu, a povodom novonastale situacije u i oko JP Elektroprivreda BiH, oglasio se saopćenjem za javnost.

"Zabrinuti nastalom situacijom koja se negativno odražava na sve zaposlenike kao i na ugled i funkcioniranje JP Elektroprivreda BiH koje ni u kom slučaju ne zaslužuje takav odnos, Glavni odbor insistira da se rješenje za izlaz iz ove situacije traži isključivo u skladu sa zakonom, te zbog ozbiljnosti problema koji bi mogao proizvesti vrlo negativne posljedice po JP Elektroprivreda BiH, zahtjevamo od svih aktera da se maksimalno angažiraju na iznalaženju kvalitetnog rješenja i obave javnu raspravu u Parlamentu Federacije BiH", navodi se.

"Sindikat elektroenergetskih radnika BiH će podržati svako rješenje u skladu sa zakonom koje će voditi jačanju Kompanije za dobrobit svih - države, građana i nas zaposlenika ne odstupajući od jasno izraženog opredjeljenja da Kompanija mora ostati u većinskom državnom vlasništvu. Zbog svega navedenog, Glavni odbor je u stalnom zasjedanju do konačnog razrješenja nastale situacije", ističe se u saopćenju Sindikata elektroenergetskih radnika BiH.