{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GO SDPBiH: konvencija SDPBiH bit će održana 5. jula

F
10.5.2008. u 15:28
0
0
GO SDPBiH: konvencija SDPBiH bit će održana 5. jula
0
GO SDPBiH: konvencija SDPBiH bit će održana 5. jula
Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDPBiH) donio je Odluku o održavanju konvencije SDPBiH 5. jula u Sarajevu.
Usvojena je i Odluka o formiranju Odbora za obilježavanje stote godišnjice SDPBiH i socijaldemokratije u BiH koji će u narednom periodu predložiti detaljan plan aktivnosti na obilježavanju ovog jubileja.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o finansijskom poslovanju SDPBiH za 2007., Izvještaj o radu Foruma mladih SDPBiH i izvještaj o provedenim aktivnostima na pripremi izborne kampanje za općinske izbore u oktobru 2008.

Najviše vremena članovi GO SDPBiH su posvetili analizi procesa privatizacije u BiH. Ocijenjeno je da ''Politika privatizacije'' na potpuno neadekvatan način tretira razvojne i socijalne potrebe, te da je loše provođena i netransparentna privatizacija u proteklom periodu stvorila mnoštvo ekonomskih, socijalnih i političkih problema.

SDPBiH smatra da je nužno donijeti cjelovit Zakon o reviziji privatizacije koji će obuhvatiti period od 1992. do danas, uz reviziju privatizacije banaka i osiguravajućih društava.

Usvojen je stav da iz postupka revizije treba isključiti vlade na svim nivoima, kao i agencjie za privatizaciju, te da ovaj proces treba voditi Finansijska policija.

SDPBiH će se zalagati da elektroenergetski sektor i rudnici budu isključeni iz privatizacije, saopćeno je iz Centra za informiranje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: