Publici poznata lica
7

Glumci Rijad Gvozden i Davor Sabo novi voditelji emisije TV Bingo Show

Klix.ba
Rijad Gvozden i Davor Sabo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rijad Gvozden i Davor Sabo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jedan od najdugovječnijih televizijskih projekata od večerašnje emisije dobija nova, ali našoj publici već prepoznatljiva lica. Novi članovi velike Bingo porodice su glumci Rijad Gvozden i Davor Sabo.

Iz Lutrije Bosne i Hercegovine ističu kako su Dino Salihagić i Hazim Begagić i dalje dio njihove ekipe, a ponose se tim da su prepoznatljiva i velika imena naše glumačke scene postala dio njihove porodice.

Sabo, koji će večeras zajedno s Gvozdenom prvi put poželjeti sreću svim Bingo igračima, priznaje kako je televizija za njega potpuno novo iskustvo, što je jedan od razloga zašto se prepustio ovom izazovu.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

"Kontaktirali su me s Federalne televizije i Lutrije BiH, prije svega sjajna Jasmina Jokić-Hajrić. Tražili su nova lica za TV Bingo Show. Nije nam trebalo dugo da se dogovorimo i na obostrano zadovoljstvo započnemo saradnju. Radujem se 5. aprilu. Trema je naravno prisutna, ali jedva čekam da vidim kako će sve izgledati", kazao je Sabo kojem je gluma način života.

Njegov kolega Gvozden dodaje kako je dobra stvar što ih je školovanje na Akademiji scenskih umjetnosti pripremilo za scenski nastup i usmjerilo kako da znanja i tehnike kojima ovladavaju primjenjuju na sceni.

"Rad na realizaciji televizijske emisije svakako ima svoje zakonitosti, posebno što je riječ o emisiji koja ide uživo, baš kao i što je izvođenje predstave. Vidim sve to kao jedan zanimljiv izazov. Kontaktirali su me s Federalne televizije te mi je nakon inicijalnog sastanka ponuđeno da budem jedan od voditelja. Uvijek je lijepo čuti i znati da je neko prepoznao vaš dotadašnji rad te na bazi toga ponudio novi angažman. Iskreno se nadam da će gledateljima biti zanimljivo pratiti Bingo uz novu voditeljsku postavu, a i meni će biti svakako zanimljivo iskušati se u jednoj novoj formi", rekao je Gvozden koji priznaje kako i sam rado kupi Bingo listić.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Mladi glumci dodaju kako će im biti zadovoljstvo raditi s profesionalnom i uigranom ekipom koja stoji iza realizacije emisije TV Bingo Show.

"Od šminkera, scenografa, producenta, reditelja, tonca, bez bilo koga čije ime pročitate na odjavnoj špici, emisiju bi bilo znatno teže raditi. Drago mi je da ću imati priliku raditi sa svima njima", naglasio je Gvozden.

Podsjećamo, Lutrija BiH zajedno s FTV-om već punih 16 godina sarađuje na projektu TV Bingo Show, što dovoljno govori o kvalitetu i gledanosti ove emisije.