Nova odluka
145

Gluhi telefoni u Vladi KS: Policijski sat od večeras ipak od 23:00

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U skladu sa odlukom Vlade Federacije BiH od danas je u Kantonu Sarajevo na snazi policijski sat od 23:00 do 5:00 sati, saopćeno je iz Vlade KS iako je malo ranije premijer Edin Forto objavio drugačiju informaciju.
"Vlada Kantona Sarajevo ranije je stavila van snage vlastite odluke o ograničenju kretanja za građane te se primjenjuje isključivo mjera Vlade Federacije BiH. U skladu sa epidemiološkom situacijom i pomjeranju policijskog sata sa 21:00 na 23:00 sata", glasi posljednje saopćenje Kantonalne vlade.

Vlada Kantona Sarajevo će na sutrašnjoj sjednici, između ostalog, odlučivati o radnom vremenu privrednih subjekata.

Malo ranije premijer Forto je poručio da će Vlada KS na sutrašnjoj sjednici odlučivati o ograničenju kretanja za građane i radnom vremenu privrednih subjekata. Evidentno da je došlo do niza nesporazuma u komunikaciji u Vladi KS i (ne)shvatanju naredbe federalnog nivoa odnosno datuma stupanja na snagu.

Na kraju su shvatili da je naredba na snazi od večeras, pa je i Kanton Sarajevo usvojio novu odluku i omogućio građanima da se kreću do 23:00 sati.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici donijela odluku na prijedlog preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o skraćivanju ograničenja kretanja na teritoriji ovog bh. entiteta.