Udruženje Akcija građana
0

'Glavuše' stižu u Zenicu na 'para-butmirske dogovore'

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Udruženje Akcija građana u petak 20. novembra organizuje para-butmirske dogovore III, ovoga puta u Zenici, gdje je kako kažu, oličenje dna na koje politika aktera butmirskih pregovora dovodi bh. gradove i sela.

Kako navode aktivisti Udruženja Akcija građana u Bosni i Hercegovini se moglo za sve ovo vrijeme učiniti mnogo više kako bi se riješili problemi koji ne ovise od ustavnih promjena.

"Umjesto rezultata imamo priliku gledati odglumljene svađe i prepucavanja. Sve osnovno što državu čini državom, kao što su pasoši, tablice, novac itd. nisu dogovorili bh. političari već su nametnuti od strane Međunarodne zajednice.

I dok 14 godina čekamo da se nešto učini Bosna i Hercegovina i dalje ostaje najkorumpiranija zemlja u Evropi, najneprivlačnija za investiranje, centar trgovine ljudima, drogom i oružjem, zemlja sa najnižim standardom u Evropi, zemlja sa najvišom stopom nezaposlenosti i zemlja fašizma.

A ono što Bosna i Hercegovina za svih ovih 14 godina ima je najveća javna potrošnja u Evropi i više od 100 ministara.", navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Tokom akcije će "Glavuše" (obučene u zatvorska odijela) dijeliti informativne materijale. A, sama akcija ima za cilj da skrene pažnju medija i građana na probleme koji ne ovise od ustavnih promjena, ali prije svega na političare i političke stranke koje su direktno odgovorne za stanje u kojem se BiH nalazi.