{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavni odbor SDA: Izvršiti reviziju biračkih spiskova za Srebrenicu

F
19.5.2012. u 15:28
0
14
Glavni odbor SDA: Izvršiti reviziju biračkih spiskova za Srebrenicu
0
Glavni odbor SDA: Izvršiti reviziju biračkih spiskova za Srebrenicu
Halid Genjac
Članovi Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) su danas na sjednici u Srebrenici zaključili da treba osigurati da naredni lokalni izbori u Srebrenici budu legitimni i legalni.
"Da bi se to ispoštovalo, neophodno je izvršiti reviziju biračkih spiskova i omogućiti svim Srebreničanima, ma gdje sada imaju prebivalište, da mogu imati pravo glasa. U protivnom, izbori će biti nelegalni“ , izjavio je Halid Genjac, član Glavnog odbora SDA.

Sulejman Tihić, lider SDA ponovio je stav da će se tražiti odgoda lokalnih izbora u Srebrenici, pa i bojkot, ako se ne omoguće fer i legitimni izbori u ovom gradu.

Članovi Glavnog odbora SDA uputili su poziv da se Srebreničani registriraju za predstojeće izbore, ali, po mišljenju Sadika Ahmetovića, za sada je u Srebrenici procedura dobijanja ličnih dokumenata komplikovana.

"Od Srebreničana se zahtijevaju posebni uslovi za dobijanje ličnih dokumenata, što je suprotno Ustavu BiH o slobodi kretanja. S druge strane, nezakonito, lična dokumenta su dobili građani Srbije koji nemaju nikakve veze sa Srebrenicom – niti su ovdje rođeni niti su kada živjeli u Srebrenici. Stoga je neophodno izvršiti rezviziju biračkih spiskova“, izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: