{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavni odbor SDA: Izvršiti reviziju biračkih spiskova za Srebrenicu

F
FENA
19.5.2012. u 15:28
0
14
Glavni odbor SDA: Izvršiti reviziju biračkih spiskova za Srebrenicu
0
Glavni odbor SDA: Izvršiti reviziju biračkih spiskova za Srebrenicu
Halid Genjac
Članovi Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) su danas na sjednici u Srebrenici zaključili da treba osigurati da naredni lokalni izbori u Srebrenici budu legitimni i legalni.
"Da bi se to ispoštovalo, neophodno je izvršiti reviziju biračkih spiskova i omogućiti svim Srebreničanima, ma gdje sada imaju prebivalište, da mogu imati pravo glasa. U protivnom, izbori će biti nelegalni“ , izjavio je Halid Genjac, član Glavnog odbora SDA.

Sulejman Tihić, lider SDA ponovio je stav da će se tražiti odgoda lokalnih izbora u Srebrenici, pa i bojkot, ako se ne omoguće fer i legitimni izbori u ovom gradu.

Članovi Glavnog odbora SDA uputili su poziv da se Srebreničani registriraju za predstojeće izbore, ali, po mišljenju Sadika Ahmetovića, za sada je u Srebrenici procedura dobijanja ličnih dokumenata komplikovana.

"Od Srebreničana se zahtijevaju posebni uslovi za dobijanje ličnih dokumenata, što je suprotno Ustavu BiH o slobodi kretanja. S druge strane, nezakonito, lična dokumenta su dobili građani Srbije koji nemaju nikakve veze sa Srebrenicom – niti su ovdje rođeni niti su kada živjeli u Srebrenici. Stoga je neophodno izvršiti rezviziju biračkih spiskova“, izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: