{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavinić i Duvnjak se izjasnili da nisu krivi za pljačku na Sarajevskom aerodromu

F
23.5.2008. u 12:09
0
0
Glavinić i Duvnjak se izjasnili da nisu krivi za pljačku na Sarajevskom aerodromu
0
Glavinić i Duvnjak se izjasnili da nisu krivi za pljačku na Sarajevskom aerodromu
Suad Glavinić (1957) i Saudin Duvnjak (1980) izjasnili su se u petak na Sudu BiH da nisu krivi po optužnici koja ih tereti za krivično djelo organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti zračne plovidbe i krivičnim djelom razbojništva.
Prema navodima optužnice, Suad Glavinić i Saudin Duvnjak su kao članovi organizirane kriminalne grupe 5. decembra 2007. na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) učestvovali u otuđenju vrijednosne isporuke novca ABS banke Sarajevo.

Optuženi Glavinić je u svojstvu uposlenika Cargo centra MAS-a, nakon preuzimanja i smještaja vrijednosne pošiljke, protivno uobičajenoj proceduri, navodno, ostavio nezaključan katanac vrata prostora u kojem je pošiljka bila smještena.

Dalje se u optužnici navodi da su nakon kraćeg vremena ostali članovi kriminalne grupe, četiri maskirane osobe, ušli autom u Cargo centar, uz veliku buku, fingirajući da su članovi Specijalnog odjeljenja SIPA-e, uperili oružje u prisutne radnike, stavili ih pod svoju kontrolu, te uzeli i prisvojili kompletnu vrijednosnu pošiljku ABS banke.

Pošiljka je bila namijenjena za transport iz ABS banke Sarajevo za Credit Suisse Zurich banku u Švicarskoj, u vrijednosti oko 2.500.000 KM.

Optuženi Duvnjak je navodno pribavio a zatim i predao vozilo "audi Q7" koje je poslužilo u realizaciji otuđenja vrijednosne isporuke novca. Duvnjak je ovo vozilo navodno pribavio 26. juna 2007. tako što ga je s dvjema osobama na lokalitetu Plandišta (općina Ilidža) upotrebom fizičke snage i vatrenog oružja otuđio od vlasnika i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Prema navodima optužnice, Duvnjak je to vozilo čuvao na skrovitom mjestu sve do početka mjeseca decembra kada ga je predao ostalim članovima organizirane grupe kriminalaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: