Kašnjenja na 39 birališta
13

Glasanje u Tuzlanskom kantonu protiče regularno i bez incidenata

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Na području Tuzlanskog kantona jutros je zabilježeno kašnjenje na 39 biračkih mjesta. Od toga na dva biračka mjesta u Tuzli je zabilježeno kašnjenje od 40 minuta gdje je ponovo vršeno brojanje glasačkih listića, zbog čega će vrijeme zatvaranja birališta biti pomjereno na 19:40 sati.

Predsjednica Gradske izborne komisije Meliha Pašić za Klix.ba je izjavila da je jutros došlo do kašnjenja od 40 minuta na dva biračka mjesta u Tuzli i to u naselju Brčanska Malta i Mjesnoj zajednici Centar.

"Zbog toga će zatvaranje ovih biračkih mjesta biti u 19:40 sati. Također, na još nekoliko biračkih mjesta došlo je do kašnjenja prilikom otvaranja biračkih mjesta do 15 minuta, što je zakonski dozvoljeno te neće biti nikakvih sankcija", rekla je Pašić za Klix.ba te dodala da je u toku izrada prvog presjeka izlaznosti birača, a koji će biti poznat iza 12 sati.

Na području Tuzlanskog kantona registrovano je 13 lokalnih izbornih jedinica, a pravo glasa ima 428.103 registrovana birača, od toga je njih 131.036 u biračkom spisku Grada Tuzla.

Na svim biralištima prisutni su policajci, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona rečeno nam je da izborni proces protiče bez problema, odnosno da do 11 sati nisu zabilježene incidentne situacije.