{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glasaću za Srebrenicu: Naša prava garantuju Ustav i zakoni BiH

2.7.2012. u 13:09
62
Glasaću za Srebrenicu: Naša prava garantuju Ustav i zakoni BiH
62
Glasaću za Srebrenicu: Naša prava garantuju Ustav i zakoni BiH
Na ponovljene laži o tobožnjoj "fiktivnoj" registraciji birača u Srebrenici, koje je u sinoćnjim vijestima BHT-a iznijela glasnogovornica MUP-a RS, Mirna Šoja, Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" oglasila se saopćenjem.
"MUP RS-a je dužan da omogući svim građanima BiH ostvarivanje prava na slobodu kretanja i prava na slobodan izbor prebivališta, garantovanih Ustavom Bosne i Hercegovine.

Ponovljenim prijetnjama, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe, MUP RS-a otvoreno krši Ustav Bosne i Hercegovine i ograničava ostvarivanja ljudskih prava građanima Bosne i Hercegovine na prostoru jednog od entiteta. Građanska inicijativa “Glasaću za Srebrenicu” će ukoliko se nastavi sa otvorenim prijetnjama i kršenjima Ustava i zakona Bosne i Hercegovine, poduzeti sve pravne korake koje imamo na raspolaganju da se zaštitimo od policijskih službenika koji javno zagovaraju protivustavno i protivzakonito djelovanje entitetskih institucija.

Broj građana koji su podnijeli zahtjeve za prijavu prebivališta u Srebrenici, pokazuje da se građani ne plaše njihovih praznih prijetnji, te još jednom pozivamo sve građane Srebrenice, one koji su preživjeli opsadu i genocid u Srebrenici i sve građane BiH da na institucionalni pritisak odgovore onako kao i do sada: još masovnijom registracijom. Građani Bosne i Hercegovine imaju pravo da svoje biračko pravo ostvare gdje god želimo i ministarstvo unutrašnjih poslova RS je dužni da im to osigura u skladu sa zakonima države Bosne i Hercegovine.

Na kraju, razočarani smo da se BHT kao javni servis priključio medijskoj hajci protiv naših aktivista i građana Srebrenice koju bjesomučno vode mediji SNSD-ovog režima, RTRS i SRNA čiji jezik sve više podsjeća na 1992 godinu", navodi se u saopćenju inicijative "Glasaću za Srebrenicu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: