BiH
58

Giro di Sarajevo vam čestita praznike: Sretno vam BAJKovito Sarajevo!

Klix.ba
Polako ali sigurno, Sarajevo postaje biciklistima prijateljski nastrojen grad. Prije sedam godina, kada su aktivisti i biciklistički entuzijasti iz udruženja Giro di Sarajevo pokrenuli inicijativu za izgradnju biciklističkih staza, situacija je bila katastrofalna, a biciklisti su bili najugroženiji učesnici u saobraćaju.

"Međutim, godine lobiranja, uz realizaciju desetina vlastitih projekata kulminiralne su uspjehom - Sarajevo od ove godine ima prve kilometre biciklističke staze, a koja je uz intervencije inženjera saobraćajne i građevinske struke, aktivista Gira, poprimila i profesionalne obrise", kažu iz ovog udruženja.

Kako najavljuju iz udruženja, na ovome se neće stati, i dogodine najavljuju još više kvalitetnih projekata koji će poboljšati život svih građana Sarajeva.

"To se posebno odnosi na nastavak izgradnje biciklističkih parkinga po svjetskim normama, u saradnji sa gradskim vlastima i općinama, ali i kroz vlastite investicije. Početak ovog projekta bit će promovisan početkom 2016., a do tada Giro ekipa vam želi sretne nadolazeće praznike uz čestitku koju smo posebno snimili za sve sarajevske bicikliste i one koji će to tek postati. Ovaj grad zaslužuje bolju biciklističku infrastrukturu i mi ćemo se potruditi da je i dobije", kaže Nisad Selimović, predsjednik udruženja.