{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gimnazijalcima u Srebrenici Japanci poklonili računarsku opremu

S
16.3.2015. u 12:22
0
16
Gimnazijalcima u Srebrenici Japanci poklonili računarsku opremu
0
Gimnazijalcima u Srebrenici Japanci poklonili računarsku opremu
Japanska agencija za međunarodni razvoj (JICA) obezbijedila je i u Srednjoškolski centar "Srebrenica" dopremila novu računarsku opremu vrijednu više od 25.000 KM.
"Riječ je o 20 računara, digitalnom projektoru sa rezervnom lampom, kolor štampaču sa skenerom, laptopu, digitalnom foto-aparatu i laserskom štampaču", rekao je direktor ovog centra Momčilo Cvjetinović.

On je naveo da je oprema dobijena u okviru Projekta za poboljšanje informatičkog obrazovanja u mješovitim školama i gimnazijama u BiH koji realizuje ova japanska agencija.

"Oprema je predviđena za opremanje informatičkog kabineta za gimnazijalce. Ovim smo stvorili mogućnosti da iz postojećeg kabineta informatike dio računarske opreme instališemo u još jedan kabinet gdje će koristiti za izvođenje nastave iz drugih predmeta i za praktične vježbe", rekao je Cvjetinović.

Cvjetinović je izrazio zahvalnost japanskoj agenciji, ističući da je ovo veoma dragocjena oprema za Srenjoškolski centar, koju ne bi mogli nabaviti vlastitim sredstvima, a potreba za računarskom opremom se stalno povećava, jer je njena primjena u nastavnom procesu sve zastupljenija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: