{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Geoff Hoon: Izbori su iza nas, vremena za gubljenje nema

F
2.10.2006. u 18:58
0
0
Geoff Hoon: Izbori su iza nas, vremena za gubljenje nema
0
Geoff Hoon: Izbori su iza nas, vremena za gubljenje nema
Britanski ministar za Evropu Geoff Hoon (Džef Hun) izrazio je danas zadovoljstvo ocjenom međunarodnih posmatrača da su Opći izbori u BiH 1. oktobra generalno održani u skladu sa međunarodnim standardima.
"Ovo su prvi izbori od Dejtona koji su u potpunosti provedeni od strane domaćih institucija. To je važan korak naprijed. Čestitam novoizabranim liderima i parlamentarcima. Oni će nositi odgovornost da vode Bosnu i Hercegovinu dalje na putu ka EU i NATO-u", kazao je on.

Hoon dodaje kako su izbori sada iza nas, vremena za gubljenje nema te je potrebno baviti se mnogim izazovima koji su ispred BiH, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Britanskog ministarstva vanjskih poslova.

On smatra da mora biti načinjen stvaran napredak u onim oblastima koje su potrebne za BiH kako bi brzo zaključila dogovor o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. Posebno reforma policije i zakon o javnom RTV servisu traže hitnu pažnju.

"Bit će potrebno pozabaviti se i ustavnom reformom. Novi bosanskohercegovački lideri morat će pokazati volju da surađuju i da čine kompromise", poručio je Hoon.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: