Dušanka Majkić
0

"Genjac i Šepić nisu odgovarajući kandidati"

SRNA
Dušanka Majkić
Dušanka Majkić
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da Halid Genjac i Senad Šepić, koje je SDA najavila kao moguće kandidate za upražnjeno mjesto ministra bezbjednosti BiH, ne mogu odgovoriti zahtjevima ovog mjesta.

"Sasvim je izvjesno da Genjac, koji je po profesiji ginekolog, i profesor istorije Šepić, kojem je Centralna izborna komisija BiH utvrdila da je u sukobu interesa, neće moći odgovoriti na pitanja i zahtjeve tog veoma kompleksnog mjesta“, istakla je Majkićeva u izjavi za Srnu.

Podsjećajući da iza Tarika Sadovića, koji je juče smijenjen sa mjesta ministra bezbjednosti, ostaju zapušteno stanje u ovom ministarstvu, nesređeni odnosi među bezbjednosnim agencijama i brojne obaveze za ostvarivanje bezviznog režima, Majkićeva je ocijenila da SDA mora voditi računa o svemu tome.

"Kandidat za mjesto ministra bezbjednosti mora biti iz Republike Srpske kako bi bila ispoštovana ustavna odredba da jedna trećina ministara mora biti iz Srpske i SDA o tome mora voditi računa“, dodala je Majkićeva.

Konstatujući da treba sačekati konačnu odluku SDA o tome koga će kandidovati za mjesto ministra bezbjednosti koje pripada ovoj stranci,  Majkićeva je izrazila očekivanje da će za popunu upražnjenog mjesta biti predložen neko ko će zadovoljiti potrebne uslove.

"Očekujem da će SDA biti dovoljno ozbiljna da u ovakvoj situaciji u kojoj je BiH predloži reprezentativnog čovjeka, a ne samo stranački podobnog koji će, kao Sadović, odgovarati stranci, bez odgovornosti prema građanima BiH“, poručila je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda.